Özgür Sanat Girişimi

Özgür Sanat Girişimi

Savaş ve faşizm yine günlük yaşamın bir parçası haline geldi.

Paramparça edip bedenlerin, dimağları dört bir yanına savuruyor toprağın.

Savaşın çok bilindik vahşeti, taptaze hafızamızdan geri çağırdı onarmaya çalıştığımız tüm geleceği.
Ötekileştiren tüm politikalara karşı sonsuz bir barış için, yine iş başa düştü…

Bizler yaşamı savunuyoruz, çünkü yaşam bizden yana…

Doğa’nın bir parçası olan insan, dünya’nın egemeni olmuş, uygarlık tarihi boyunca adim adım yeryüzünü keşfetmiş, yeni yaşam mekânları olarak kullanmıştır.

Tüm bu süreçler olumlu veya olumsuz gelişmelere şahitlik ederek bugüne gelinmiştir! Tarihimiz, nice zafer ve yenilgilerle doludur. Savaşlar, yıkım, acı ve gözyaşı… Oysa bizler sınırsız ve sınıfsız bir dünya hayal etmekteyiz… Savaşın bu belirleyici rolü bugün yine en acımasız ve çirkin yüzü ile karşımızda duruyor.

İktidarların savunma zırhı olarak kullandığı savaş en çok yoksul, emekçi halkları etkilemektedir. Şimdi yine ayni oyun ile karşı karşıyayız. Yaşamın her alanına saldırma hakkı bulan iktidar, kuşa, böceğe, ağaca, kadına, çocuğa, emekçiye savaş açmıştır.

7 Haziran sonrası Türkiye halkları daha büyük bir barış ve huzur ortamı bulacağına inanıyorken, seçim tercihini buna yönelik yapmışken tek adam olma hırsı ile bu düzen ve iktidar, Kürt halkına yıllar boyunca olduğu gibi, yine acımasız bir şekilde yönelip adeta intikam almak istemiştir-istemektedir. Bu saldırı Kürt halkı şahsında tüm Türkiyeli halklara yapılmaktadır.

Yoksul, emekçi halkın yiğit gençleri “vatan savunması” adı altında ölüyor.

Çocuklar yetim, analar yarım bırakılıyor… Bu nedenle biz “bugün” sanatın tanımını yapmayacağız!

Bizler; sanatçıların bu duruma karşı ne yapmalı? Sorusunu sanatın toplumsal misyonu çerçevesinde pratik adımlarla cevaplaması gerektiğine inanıyoruz. Sanatın bu tür toplumsal olaylara ve süreçlere karşı duruşunda, yeni bir tanımlama arayışı içinde değiliz. Sanatı, insanlığı, doğayı, barışı boğan mevcut iktidara ARTIK YETER! diyoruz… Sokağı, mahalleyi ve caddeleri sazlarımızla, sesimizle, oyunlarımızla, danslarımızla, fırçalarımızla özgürlüğün ve barışın sembolü haline getirelim. Bu doğrultuda 26.08.2015’te bir araya gelen onlarca sanatçı, mevcut sistemin ve iktidarın politikalarını kabul edilemez olarak değerlendirmiştir. Hayatın her alanında sanatın sesini, özgürlük talepleriyle yükselteceğini kararlaştırıp ortak bir tavır geliştirmiştir… Bizler aşağıda imzası bulunan sanatçılar olarak bundan sonra bu sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyor, tüm sanatçı arkadaşlarımızı,
Barış için,
İnsanlık için,
Doğa için,
Gelecek için,
Özgürlük için mücadele etmeye çağırıyoruz…

Sanat’ın onurlu bir yaşamı inşa etme gücü var! Biliyoruz…

Sanat hiçbir zaman sadece seyirci olmadı! Biliyoruz…
Mezopotamya Kültür Merkezi, Ayışığı Sanat Merkezi, BEKSAV, Tohum Kültür Merkezi, Gölge Kültür Sanat Merkezi, Orhan Alkaya, Nur Sürer, Tolga Sağ, Ertan Tekin, Ferhat Tunç, Yusuf Çetin, Pınar Aydınlar, Metin Boran, Abdal haluk Tolga İlhan, Aydın Sayman, Mirza Metin, Metin Çelik, Ali Baran, Gökçe Selim, Emeğe Ezgi, Nurcan Değirmenci, Serhat Kural, Rugeş Kırıcı, Grup İsyan Ateşi, Gölgedekiler, Özlem Gerçek, Hasan Ali, Erdoğan Emir, Grup Vardiya, Kenan Yersiz, Kenan Ceylan, Yılmaz Karaboğa, Selahattin Şeyben, Şölen İnce, Filiz Göze, Zeynep Kınay İpek, Nazlı Masatçı, Ensar Albağlar, Erdal Avcı, Gıyasettin Şehir, Bülent Turan, Hüseyin İldan(genim), Fadıl Öztürk, Cengiz Sağlam, Deniz Sal, Baran Demir, Erol Berxwedan, Mesut Med, Deniz Esmer, İnan Söker, Duygu Bozkurt, Caner Özbek, Zafer Ayden, Mehmet Esatoğlu, Baran Bozyel, Ebru Su, Özlem Bağlayan, Aydın Orak, Mücahit Ardahan, Aydın Sayman, Aziz Çapkurt, Rojda Şükran Karaş, Şenay Tanrıvermiş, Alev Topal, Şahhanım Kanat, Kadriye Kurt, Selah Özakın, Kemal Oruç, Özgür Akdemir, Çetin Ok, Kamer Yıldız Ok, Ferit Can, Rodem Bingöl, Peri Adalmış, Güler İnce, Yaşar Gündem, Hasan Işık, Mehmet Demir, Aydın Bağardı, Selçuk Durak, Ali Doğan Gönültaş, Damla Özen Kılıçoğlu, Ferit Elalmış…
Özgür Sanat Girişimi
best essay writing service.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*